Custom Pages

13. maaliskuuta 2017

LVI-hommia ja vähän muuta

13. maaliskuuta 2017
Tämä raksaaminen on välillä yllättävän uuvuttavaa. Vaikka me emme periaatteessa tee talolla vielä itse "mitään", saattaa leijonanosa päivästä mennä asioiden selvittelyyn. Tässä esimerkkiä parin päivän ajalta:

Putkimiehet tulevat tontille ja ilmoittavat, että maalämmön putket on laitettu väärään kohtaan. Metrin verran heittää. Seuraa tiukka soittokierros vastaavalle mestarille, maatyöurakoitsijalle, jne. Pappa ehtii jo kaivaa putkia esiin ja putkimiesten kanssa pohditaan ratkaisua. Myös vesiputkien suojaputki on heille liian lyhyt. Ja kantavasta betoniseinästä puuttuu reikä viemäriputkelle. Jatketaan asioiden selvittelyä. Vastaava mestari ei vastaa puhelimeen, keskisuomesta tulleet putkimiehet eivät voi aloittaa. Ressiä pukkaa.

Seuraava päivä. Viemärintuuletusputki ei mahdukaan kokonaan väliseinän sisään. Pakko kuulemma laittaa paksumpi putki, kun on niin iso järjestelmä. Siltä seisomalta päätettävä, kummalle puolelle seinää laajennetaan? Vai tehdäänkö pykälä/kotelointi? Sitten huomataan, että lattilämmityksen jakotukit on sijoitettu portaiden alle. Mitä ihmettä? Miksei tekniseen tilaan? Eihän ne nyt keskellä taloa voi olla. Taas seuraa soittokierros ja päänpudistelua. Lopuksi selviää vielä, että terästukitolppa on väärässä paikassa. Tolpan piti jäädä väliseinän sisään, mutta nyt se jää yhden makuuhuoneen puolelle. Alkaa parin päivän selvittely, piirustusten tutkiminen ja soittokierros. Kenellä oli väärät mitat ja mitä nyt tehdään?

Niin, ei tässä aina helpolla pääse. Onneksi tapahtuu myös kaikkea positiivista. Työt ovat edenneet ja seuraavaksi odotamme lattiavalua. Ilmastointiputket ja viemäriputket ovat kohdillaan ja lattioissa kiemurtelee jo lämmitysputket.
Ensimmäiset konkreettiset hankinnat on nyt myös tehty. Sattumalta surffailin netraudan sivuille, ja huomasin merkittäviä alennuksia suihkujen ja hanojen hinnoissa. Pitihän siihen tarttua, kun halvalla sai :) Laitoin tilaukseen kolme suihkusettiä, sekä hanat kodinhoitohuoneeseen ja arkieteiseen.

Kivaa viikkoa!

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti

Kiitos kommentista!

Kotona | Hemma + BLOG DESIGN BY Labinastudio