Custom Pages

1. toukokuuta 2017

Hirsien sävy

1. toukokuuta 2017
Meidän hirret on tehty kuusesta, joten ajan tuoma patina ei varmaankaan olisi niissä niin kellertävä kuin männyssä. Haluamme kuitenkin suojata hirsiseinät ja estää niiden tummumisen. Emme halua peittomaalata puuta piiloon, vaan jättää puunsyyt näkyviin. Seinien ja katon väriksi etsimme vaaleaa sävyä. Sävymaailma voisi olla samankaltainen kuin oheisissa kuvissa (plushuvilat.fi).
Erilaisia sävyvaihtoehtoja on tarjolla varmaan satoja ja merkkejäkin useita. Internetin ihmeellisestä maailmasta löytyy paljon kokemuksia ja kuvia, ja eteenkin hirsiin liittyvät keskustelut ovat olleet meille hyvänä tietolähteenä. Ihan mitä tahansa tavaraa ei hirsiin kannata laittaa, vaan haluamme säilyttää niiden hyvät ominaisuudet, niin ettemme tuki pintaa kokonaan.

Rautakauppojen näytepalat sävyistä ovat pieniä ja kuten taas huomasin, suuntaa-antavia. Me emme halunneet löytää niinkään valkoista, vaan kuten kuvissa, etsimme luonnollisen oloista vaalean puun sävyä. Hirret ovat ehtineet jo tummua alkuperäisestä väristä, joten oletin melko vaalean läpikuultavan sävyn osuvan hyvin kohdalleen. Olin väärässä.

Päädyimme kokeilemaan Osmon läpikuultavia sävyjä. Tein koevedoksia keittiön hirsiin, kohtaan joka jää keittiön kaappien taakse. Vaikka en valinnut edes värikartan vaaleinta, meni ensimmäinen yritys silti liian valkoiseksi. Tein varmuudeksi vielä kaksi muuta testiä, ja voittaja on löytynyt. Valitsimme Koivu-nimisen sävyn, kuvassa keskellä.Meillä on käsittelyn kanssa aikamoinen urakka edessä. Aloitin jo kattopuista, mutta tekemistä riittää useammalle päivälle. Palataan muutenkin tuohon kattoasiaan tarkemmin vähän myöhemmin.

Mukavaa uutta viikkoa!
- Susanna

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti

Kiitos kommentista!

Kotona | Hemma + BLOG DESIGN BY Labinastudio