Custom Pages

10. toukokuuta 2016

Pihasuunnittelu alkakoon

10. toukokuuta 2016
Olen ottanut monen kanssarakentajan ja -bloggaajan neuvosta vaariin ja aloittanut pihan miettimisen jo aikaisessa vaiheessa. Kiitos vinkistä! Tutustuin jo viime vuoden kesälomalla Päivi Rahikan kirjaan Pihasuunnittelijan ABC. Silloin tuli vähän piirreltyäkin, vaikka mitään konkreettista muille näytettävää ei vielä syntynytkään. Suosittelen kirjaa kaikille joita pihan laittaminen kiinnostaa!

Pihan toiminnot ovat selvillä noin karkeasti ottaen. Autokatos ja varasto ovat sijoitettu paikoilleen ja terassit suunniteltu. Paljun paikkaa on pohdittu ja muuta pienelle tontille ei sitten oikein edes mahdu. Nurmialuetta ajattelin talon eteläpuolelle ja pohjoispuoli jätetään melkolailla luonnonmukaiseksi. Isäntä ehdotti, että jätetään myös eteläpuolelta nurmikko kokonaan pois. Haluaisi vain helppohoitoista kunttaa. Kunttapihoja googleteltuani ajatus on alkanut kiehtomaan myös minua. Ehkä sitä nurmikkoa ei edes tarvitse? Kyllä minä sinne silti saan jotain kivoja istutuksia tehtyä, ja melko luonnonmukaista tässä oli tarkoituskin lähteä tekemään. Katsotaan...

Ne mitkä eniten tuottavat päänvaivaa ja hahmottamisen ongelmaa, ovat rinnetontin tasoerot. Aluetta on muokattu jonkinverran, eikä alkuperäisen kartan korkeuskäyrät ihan pidä paikkaansa. Rakennustapaohjeissa kielletään rajut pengerrykset, joten saa nähdä miten ne hommat hoidetaan.Pidän suunnittelemisesta, mutta olen kovasti miettinyt pihasuunnittelijan palkkaamista. Vaikka tykkään "möyriä" mullassa ja kokemusta on parin pihan laitosta, on pihan suunnittelu ja valaistus kuitenkin vähän vierasta aluetta. Toisaalta taas, meillä on melko selkeä kuva mitä pihalta haluamme ja toiminnotkin ovat aika hyvin kohdallaan. Ehkä jonkinlainen yleinen konsultaatio tai vinkkejä antava tapaaminen olisi meille sopiva? Oletteko te muut rakentajat tehneet pihasuunnitelman itse vai oletteko antaneet homman ammattilaiselle?

                                                                       kuvat 1234

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti

Kiitos kommentista!

Kotona | Hemma + BLOG DESIGN BY Labinastudio