Custom Pages

8. kesäkuuta 2016

Materiaalien valintaa

8. kesäkuuta 2016

Talon sisämateriaalit tuntuvat olevan sen verran selvillä, että uskallan niistä jo jotain kirjoittaa. Suuret pinnat halutaan ajattomiksi ja melko neutraaleiksi. Yleisilme tulee olemaan vaalea ja kontrastia haetaan sitten kalustuksella ja muulla sisustuksella.

Hirsiseinien osalta haluamme jättää puunsyyt näkyviin. Puun sävyä todennäköisesti hieman vaalennetaan jollain asiaan sopivalla vahalla. Esimerkkeinä voisi käydä seuraavat kuvat (aito puunvärikin näyttää yllättävän hyvältä):


Lankkulattiat ovat meidän mieleen. Vielä kuitenkin selvittelemme mitä kaikenlaista lisähommaa ja työvaiheita aidon puulattian osalta pitäisi tehdä, koska haluamme myös lattialämmityksen. Koira saattaa tuoda myös omat esteettiset ongelmat lattiapintaan melko pian. Aika näyttää käännytäänkö parketin puoleen, laminaattia meille ei kuitenkaan tule. Jotain tämän tyylistä haetaan, kuten näissä kuvissa. Tykkään hurjasti!

kuva 12, 3  


Sitten sisäkatot. Olen ihastunut rimakattoon. Alakerrassa rimakatto olisi nappivalinta, jo pelkän akustiikan vuoksi, alakerta kun tulee olemaan kivirakenteinen. Yläkerran osalta rimakatto-asiaa pitää ehkä vielä vähän miettiä. Jos seinät ja lattia ovat puuta, voi puukatto olla vähän liikaa. Toisaalta taas, yläkerran väliseinät eivät tule hirrestä ja oleskelutilojen ulkoseinätkin ovat suurimmaksi osaksi ikkunaa. Ehkä puinen katto voisi toimia. En halua lopputuloksesta liian mökkimäistä tai yksitoikkoista, joten hieman pitää vielä pohtia. Vaihtoehtoja on toki muitakin; puupaneelit, levykatto, jne. Modernimman ilmeen saisi sileällä valkoisella levykatolla.


kuvat: plusliving ja koti7-blogi

Ettei ihan pelkäksi puuksi menisi, niin alakerran lattioihin tulee laattaa. Makuuhuoneiden lattiat pysyvät sielläkin todennäköisesti puisina, mutta eteinen, kodinhoito ja märkätilat tulevat laattaa. Niihin palaan tarkemmin myöhemmin, mutta näkyvimpään osaan, eli eteiseen olen ajatellut jotain tämän tyylistä:


kuvat 12

Pääpiirteittäin tässä se on. 
Millaisia kattoja te olette valinneet? Se tuntuu olevan suurin kysymysmerkki. Haemme modernia tyyliä, mutta hirsitalossa asumisesta ei ole kokemusta. Toivottavasti tulevan kesän asuntomessuilta löytyy ideaa siihen pulmaan.


Ei kommentteja :

Lähetä kommentti

Kiitos kommentista!

Kotona | Hemma + BLOG DESIGN BY Labinastudio