Custom Pages

1. joulukuuta 2015

Joulukuu

1. joulukuuta 2015


Nopeasti se tuli, joulukuu. En meinannut oikein ehtiä mukaan tunnelmaan, mutta ensimmäinen adventti sunnuntaina innosti laittamaan loputkin jouluvalot ja koristeet paikoilleen. Nyt odotetaan sitten vielä lunta.

Oletteko ottaneet suunnittelussa huomioon myös jouluvalojen tarvitsemat pistorasiat, sisällä ja ulkona? Nykyisessä kodissamme on ikkunoiden yläpuolella lampuille pistokkeet, mutta jouluvaloissa ei ole ns. lamppupistokkeita, vaan ihan tavalliset pistorasiaan työnnettävät päät. Jatkojohtoja viritellessäni tuli mieleen, että siihenkin asiaan voisi uuden kodin suunnittelussa panostaa.

Ajankohtaan sopiva jouluvalo-aihe on raksablogissa hyvin epäolennainen, mutta silti vielä vähän lisää aiheesta... Tänäkin vuonna jouluvalot nimittäin vaativat minulta taistelua. Jostain syystä ostan aina ne keltaisimmat valot. Kaupassa kivalta näyttävä värisävy (joskaan usein ei jouluvaloista edes ole mallia esillä), muuttuu kotona aina keltaiseksi. Voi miksei jouluvalojen pakkauksessa voisi ilmoittaa värisävyä?

Lähettäkää siis minulle vinkkinne valkoisista valoista! Siihen asti kärvistelen keltaisten valojen loisteessa ;) Ihanaa Joulun odotusta!

                                                                      kuva: visitporvoo.fi

4 kommenttia :

  1. Hei!
    Sattumalta samaa kyselen minäkin blogissani eli miten huomioida juhlapyhät kodin suunnittelussa :)
    Onko ne ikkunoiden yläpuolella olevat pistokkeet kätevät? Näen jo sieluni silmin ihanat paperitähdet ikkunoissa ja kätevästi niihin saa sähkön siitä ylhäältä ilman sen seitsemää jatkojohtoa ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei Raisa,
      Meidän ikkunoiden yläpuolella on sellaiset lamppupistokkeet, joihin ei suoraan mene tavallinen "töpseli". En oikein ole osannut käyttää lamppuja ikkunoissa, joten suurimmaksi osaksi pistokkeet ovat jääneet meillä käyttämättä. Jouluvalot olen vetänyt niillä samoilla jatkojohdoilla kuin sinäkin :) Helpointa olisi varmasti vaihtaa jouluvaloihin sellainen lampputöpseli, mutten ole uskaltanut ruveta sähkömieheksi...

      Poista
  2. Kannattaa miettiä jouluvaloille omat pistokkeet jos pitää asiaa tärkeänä. Itse en niitä s-suunnitelmaan lisännyt, meillä on vain ikkunakyntteliköt joille riitti tavan lattiapistokkeet kun ovat lähellä ikkunoita.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Totta tuokin. Nyt meillä roikkuu ikkunoissa paljon tähtiä (ja menee paljon jatkojohtoja), mutta kynttelikköjen kanssa asia on eri, kun niitä ei tarvitse nostaa niin korkealle pistokkeista. Pari vuotta sitten meilläkin oli vain kynttelikköjä, niin ne halut muuttuvat ;) Kuka sitä tietää, mitä seuraavina vuosina haluaa...

      Poista

Kiitos kommentista!

Kotona | Hemma + BLOG DESIGN BY Labinastudio