Custom Pages

10. syyskuuta 2017

Parketti

10. syyskuuta 2017




Parketin valinta ei ole mitään helppoa hommaa. Me mietimme ensin melko vaaleaa, esim. kuultovalkoista parkettia, mutta melko pian päädyimme kuitenkin aitoon tammensävyisen lattiaan.

Mutta kelataan hieman taaksepäin. Isäntä halusi aidon puisen lankkulattian. Minä olin ihastunut betonilattioihin. Lattialämmitys sulki puulattiaa pois laskuista ja betonipinta oli täysin no-go isännälle. Laattaa ei kumpikaan halunnut oleskelutiloihin ja muovimateriaaleista ei edes keskusteltu. Parketista tuli meille loistava kompromissi.

Päivänselvää on, että meidän lapsi- ja koiraperheessä naarmuja tulee ja kolhuja siihen kertyy. Se nyt on vain fakta. Päädyimme silti tähän vaihtoehtoon ja olen jo nyt valintaan tyytyväinen. Elämää ei voi kokonaan piilottaa, eikä kotona voi kulkea kokoajan varoen. Vaikka huomaankin komentavani lapsia asiasta ;)

Parkettia etsiessä kolusin nettiä läpi ja raahasin erilaisia mallipaloja työmaalle. Kävin Novaflorin näyttelyssä Vantaalla ja tilasin heiltä kahdesta suosikista mallipalat. Sen jälkeen voittaja oli selvinnyt. Tilasimme "Novaflor 205 Tammi select 1-sauva öljyvahattu & harjattu" parkettia.




Parketti on nyt asennettu lähes kaikkialle mihin sitä laitetaan (se yksi makuuhuone uupuu) ja oli todella helppo asentaa. Mitään työkaluja emme itse asennukseen tarvinneet, käytössä oli ainoastaan saha palojen leikkaamiseen. Ihan itse tein ja teinityövoima oli välillä apuna. Teini innostui niin, että teki kokonaan itse oman huoneensa parketin. Hyvä tuli!

Parketti oli pitkään peitetty kovalevyillä, että saimme sitä varjeltua keittiö- ja sähköasennuksien ajan. Kovalevyt ovat nyt historiaa ja parketti esillä. Ihan nappivalinta.

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti

Kiitos kommentista!

Kotona | Hemma + BLOG DESIGN BY Labinastudio