Custom Pages

10. toukokuuta 2017

Rimakatto

10. toukokuuta 2017Vapun tienoilla alkanut sisäkattoprojekti on saavuttanut sen hetken, kun oikeasti voidaan puhua katosta ja katon tekemisestä ;) Kaikkiin talon päätiloihin tulee rimakatto. Yläkerran suuri yhtenäinen tila ja alakerran kiviseinät tarvitsevat minusta jotain akustiikkaa parantavaa materiaalia. Toivon, että rimakatto auttaa siihen. Yllä vähän inspiraatiokuvia, joista saimme voimaa toteutukseen.

Kaikki alkoi "rimojen" koon päättämisellä. Rimat lainausmerkeissä, koska oma kattomme ei oikeastaan ole rimaa, vain ihan tavallista höylättyä kuusta. Pääsimme puutavaran hankkimisen, sisäänkantamisen ja sävyn päättämisen jälkeen käsittelemään puut Osmon Koivu-sävyllä. Ja onpas sitä käsiteltävää paljon! 

Hankimme kattopuiden alle Bauhaussista mustaa maisemointikangasta ja ohessa ensimmäinen kokeilu lastenhuoneesta.

3 kommenttia :

 1. Hienolta näyttää! Oliko toteutuksessa mitään kommervenkkejä?
  Meillä on samanlainen (mutta puunvärinen) suunnitelmissa yläkertaan, ja näinkin samanlaisen katon eräässä 60-luvun rakennuksessa, mikä vahvisti omaa päätöstä.

  VastaaPoista
 2. Raksamiesteni mukaan ei muita kommervenkkejä kuin kierot puut ;) Vähän oli askartelemista lamppujen paikoissa, mutta hyvin tuo minusta edistyi.
  Kuva vääristää melkoisesti oikeaa sävyä. Hirret ovat jo kellastuneet, niin katto näyttää valkoiselta. Mielestäni ovat kuitenkin vaalean puun sävyiset. Hirret tulevat vielä samaan sävyyn.

  VastaaPoista
 3. Tuo kattorima tuo kyllä semmoista omanlaista säväystä. Minäkin jos nyt saisin päättää, niin meille semmoinen tulisi olohuoneeseen. Täytyy ehkä miehen kanssa ottaa asia puheeksi..

  VastaaPoista

Kiitos kommentista!

Kotona | Hemma + BLOG DESIGN BY Labinastudio