Custom Pages

22. tammikuuta 2018

Rimakatosta vielä

22. tammikuuta 2018
Sisäkattomme on herättänyt niin paljon kiinnostusta, että palaan siihen vielä vähän tarkemmin.

Yläkerran rimakatto on ollut valmis jo pitkään ja nyt kaikki alakerran katot on myös nakutettu paikoilleen. Koko kattoprojekti alkoi jo vapun tienoilla ja nakuttelua jatkettiin tasaiseen tahtiin, kunnes viimeinenkin makuuhuone valmistui syyskuussa. Välillä miehet ovat tarvinneet katosta taukoa, mutta onhan noita muitakin hommia ollut. Välissä on siis tehty paljon muita hommia ja kattoja jatkettu aina tarpeen mukaan.

Suurin puristus oli ehdottomasti tuo meidän yläkerran vinokattoinen suuri yhtenäinen tila, jossa oli aika paljon tekemistä. Sen jälkeen oli kuulemma "ihan mukava" tehdä tasakattoisia pieniä huoneita. Ei varmaankaan ole työmäärän kannalta kaikkein helpoin valinta sisäkatoksi, mutta kaunis se on! Ja vaikutuksen akustiikkaan kyllä huomaa, meillä ei nimittäin kaiu yhtään.
Katto toteutettiin höylätystä kuusesta. Ohuemman riman sijaan päätimme käyttää 89mm (muistaakseni) leveää puuta. Valinnan myötä katto ei ollut tekijöilleen aivan niin työläs ja työ eteni hieman nopeammin. Isossa tilassa katto näyttää mielestäni nyt myös "rauhallisemmalta" kuin ohut rima. Yksi syy oli toki myös taloudellinen. Suoraan sanottuna, tuli halvemmaksi.

Puutavaran hankkimisen, sisäänkantamisen ja sävyn päättämisen jälkeen, käsittelimme puut kertaalleen Osmon Koivu-sävyllä. Sävy on mielestäni oikein luonnollinen, kuten vaalean puun oma väri. Kuvissa voitte verrata sitä käsittelemättömään, yksitoista kuukautta tummuneeseen kuusihirsiseinään. Seinän käsittelyä emme ole vieläkään saaneet päätettyä...
Kattopuiden alle tilasimme Bauhaussista ison rullan mustaa maisemointikangasta. Kangas niitattiin kiinni koolauksiin ja puut kiinnitettiin kankaan päälle. Kattorimojen väliksi jätimme laudan paksuuden, eli 18mm.

Hieno tuli! Melkein harmittaa, että kattoon tehtiin niin monta reikää ilmastointia ja valaistusta varten. Olisi ihan sellaisenaan ollut vieläkin kauniimpi.


1 kommentti :

  1. Itse haaveilen rimakatosta. Tuo rauhallisuus tosiaan on semmoinen, mitä se tuo. Olisikin mukava saada tämmöinen. Jotenkin todella ihana lisä sisustukseen, tuo hieman erilaista tunnelmaa.

    VastaaPoista

Kiitos kommentista!

Kotona | Hemma + BLOG DESIGN BY Labinastudio