Custom Pages

22. heinäkuuta 2015

Toiveet, osa I

22. heinäkuuta 2015
                                                                                   kuvat Polarhouse ja Honkarakenne

Näistä kuvista se sitten lähti...

Kuten aiemmin kirjoitin, asemakaava antaa melko tarkat raamit sille, miltä talon tulee näyttää ja mistä se tulee rakentaa. Asemakaavan mukaan yläkerran tulee olla puurakenteinen, eikä meidän juurikaan tarvinnut keskustella mikä olisi meidän valintamme. Melko nopeasti sanoimme ääneen, että hirttä sen olla pitää.

Kuitenkin, talon tulee mielestämme olla moderni, avara ja valoisa. Emme halua ristinurkkia tai pyöröhirttä. Tahdomme lasipintaa ja tilaa hengittää. Haluamme hyödyntää maiseman mahdollisimman hyvin, joten etelään avautuvaan julkisivuun toivomme suuria ikkunoita. Pidämme simppelistä ja yksinkertaisesta ulkonäöstä, joten suorakaiteen muotoinen, harjakattoinen, energiatehokas talo sopisi meille hyvin.

Rinteeseen sijoittuvasta kerroksesta mielipiteet eivät ole niin jyrkkiä. Alakerta jää osin maan alle, joten sen pitää olla kivirakenteinen. Harkko, betoni, tms. Tätä vielä mietitään ja luultavasti ratkaistaan aikanaan tarjouspyyntöjen jälkeen. Minulle sopisi oikein hyvin helpot, nopeat ja rouheat betonielementit, mutta palataan siihen asiaan myöhemmin...

Toivomme suuria terasseja, myös katettua ja ehkä osin lasitettuakin. Kahdelle autolle pitää saada katos ja tietysti myös jo kerran mainitsemani suuri ulkovarasto. Talon väritykselle on tasan kaksi vaihtoehtoa, oikeasti tumma tai oikeasti vaalea. Näistä lähdetään eteenpäin.

Mukavaa viikkoa!

-Susanna

2 kommenttia :

  1. Kuulostaa hyvältä ja tutulta! :) Paljon samoja toiveita kuin meillä oli ja on rakenteilla. Mielenkiinnolla jään seuraamaan projektinne etenemistä :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kommentista :) Olenkin seurannut teidän projektia jo tovin. Teillä ollaan jo tositoimissa!

      Poista

Kiitos kommentista!

Kotona | Hemma + BLOG DESIGN BY Labinastudio