Custom Pages

11. syyskuuta 2015

Tilojen suunnittelu: Saunaosasto

11. syyskuuta 2015Tilasuunnittelu-sarjassa on nyt vuorossa sauna. Keskityn taas tässä postauksessa lähinnä toiminnallisuuteen, vaikka tunnelma tulee toki olemaan meille vähintäänkin yhtä tärkeää. Tänään pysytään vielä rinteeseen jäävässä kerroksessa eli alakerrassa. Saunaosasto sijoittuu näillä näkymin talon itä-pohjoispuolelle ja saunaosastolle asetetut toiveet olivat yksinkertaisuudessaan tässä:
  • ei kodinhoitohuoneen yhteyteen
  • uloskäynti paljulle ja/tai vilvoittelemaan 
  • erillinen pukuhuone 
  • vastakkain istuttavat lauteet 
  • kaksi suihkua
  • (kylpyamme)
Mitään kovin suurta saunaa ei haaveissamme ole, ihan maltillisen kokoinen riittää meille. Teinit eivät kuitenkaan meidän kanssa saunaan tule ja pienemmät lapset istuvat alalauteilla. Saunavieraita tulee varmasti käymään, mutta pääasiassa saunomme kuitenkin oman perheen kesken. 

Emme halua saunaa kodinhoitohuoneen yhteyteen, kuten meillä nykyisessä kodissa on. Pyykkikasojen näkeminen saunaan mennessä ei ole mielestäni kaikkein rentouttavin asia, vaikka en kovin stressiherkkä olekaan. Menen saunaan kuitenkin mielummin eri reittiä.

Erillinen pukuhuone siksi, että on joku paikka mihin vaatteensa jättää ja mistä pyyhkeen löytää (ja ehkä saunajuoman sihauttaa).  

Saunaosastoa on väännetty ja käännetty ja pyöritelty, ja lopulta saatu sopimaan niin, että uloskäyntikin toteutuu. Mahdollisesta paljun paikasta on myös jo keskusteltu. First things first.
Muut asiat ovat sitten yksityiskohtia ja niistä lisää myöhemmin kun koko projekti etenee.

                                                                    kuvat täältä ja täältä

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti

Kiitos kommentista!

Kotona | Hemma + BLOG DESIGN BY Labinastudio