Custom Pages

29. tammikuuta 2016

Kuulumisia

29. tammikuuta 2016

Blogin puolella on ollut hiljaista, mutta päässä on tapahtunut sitäkin enemmän. Ajatukset pysyvät tiiviisti rakennusjutuissa, ihan niin ettei välillä uni meinaa tulla. Tämä on kuitenkin sellaista positiivista surinaa ja suunnittelua, eikä tässä tapauksessa voi puhua stressistä, vaan enemmänkin innosta. Kaiken muun ajateltavan lisäksi meinaa uhkaavasti nousta epävarmuus rakennusaikaisesta kodista. Suoraan sanottuna meillä on ollut tasan kaksi vaihtoehtoa, toinen ehti mennä nenän alta ja toinen on hurjan kallis. Nyt sitten mietitään mitä tehdään? Päätös pitäisi tehdä pikaisesti, oman mielenrauhan ja lähestyvän muuton vuoksi. Isoja vuokra-asuntoja ei näköjään kasva puissa.

Konkreettisia tapahtumia ovat olleet vastaavan mestarin palkkaaminen, pintavaaituksen tilaaminen, se vuokra-asuntoihin tutustuminen, pankkilainan kilpailuttaminen ja muutaman alustavan tarjouspyynnön lähettäminen.

Yhdessä olemme harmitelleet sitä, miten paljon kaava sitoo ja rajoittaa unelmatalon rakentamista. Ymmärrän täysin pyrkimyksen yhtenäisiin asuinalueisiin, mutta vähän enemmän vapauksia voisi olla :)


Tämän viikon inspiraatiokuvat lerkefunkis.com, ikea.com, pinterest ja teijotalot.fi

2 kommenttia :

 1. Tiedän tuon tunteen, suunnitelmat pyörii päässä :)

  Kaupunkialueilla on paikoin todella tiukat säädökset. Arkkitehdit toisaalta tietävät miten näitä sääntöjä voi "kiertää" ja miten haetaan poikkeuslupaa. Mm. meidän talolle haettiin ja se sujui Oulussa pienin vaikeuksin mutta meni läpi.Epävarmuuttahan siitä tulee mutta kun lupa on niin sitten saakin rakentaa sellaisen talon mikä parhaiten itselle sopii!
  Yrittäkää edes!

  Jos haaveilee jotain juttua - tai jokin asia voisi olla paremmin jos sen toteuttaa säädöksistä poiketen niin harmittaa sitten kun huomaa ettei itse hakenut poikkeuslupaa ja jollakin naapurilla on.

  Esim. kattojen värit ovat meidän alueella pakolliset punaiset. No kappas vaan, aina jostain löytyy mustakattoinenkin talo.

  Suunnittelu-iloa!

  VastaaPoista
 2. Kiitos vinkistä. Näillä suunnitelmilla ylitämme jo rakennusalan, mutta se ei kaupungin puolesta ole ongelma (rajan takana on vain puistoalue). Keskustelua on käyty myös kokonaismassoittelusta ja runkosyvyydestä, kattokulmasta jne. Kyllä täytyy yrittää ;)

  Eniten pohtimista tuottaa autokatos ja varasto, sekä niiden sijoittelu. Rakennusala on niin tiukka, etteivät oikein mahdu muualle, mutta palomääräykset tulevat vastaan. Kaikenlaista pientä ;)

  VastaaPoista

Kiitos kommentista!

Kotona | Hemma + BLOG DESIGN BY Labinastudio