Custom Pages

27. elokuuta 2016

Kodinhoitohuoneen suunnittelua

27. elokuuta 2016


Ei vielä uutisia rakennusluvan suhteen, joten jatketaan suunnittelua...

Kodinhoitohuone sijaitsee pohjakerroksessa, heti arkieteisen vieressä, ja sinne on kulku eteisestä. Kodinhoitohuoneen olen pyrkinyt suunnittelemaan niin, että pyykkihuolto sujuisi mahdollisimman helposti ja vaivattomasti. Suunnitelmat menivät hiljattain uusiksi (ne viemärintuuletusputket, radonputket, jne), mutta uusi suunnitelma toimii mielestäni ihan hyvin.

Kodinhoitohuoneeseen ja sen jatkona olevaan vaatehuoneeseen on tarkoitus sijoittaa suurin osa vaatesäilytyksestä. Yritän uudessa kodissa välttyä vaatteiden edestakas kuskaamiselta, ja toivon, että tämä ratkaisu säästää myös aikaa. Makuuhuoneisiin ei myöskään tarvitse sitten sijoittaa niin montaa kaappia, kun koko perheen vaatteet on pääosin yhdessä paikassa.

Pitkälle yhtenäiselle seinälle sijoitetaan pesukone, kuivausrumpu, allas, tasoa pyykinkäsittelylle, sekä likapyykkikaappi ja pyykkikuilu. Ajatuksena on, että tämä puoli huoneesta on varattu likaisille vaatteille ja vastapuoli puhtaille. Vastakkaiselle seinälle olen suunnitellut korkean kaapiston, jonne voi suoraan laittaa puhtaat vaatteet säilytykseen. Kaapistolle tulee leveyttä kolme metriä, hieman vähemmän kuin alkuperäinen ajatus oli, mutta uskon sen riittävän meille ihan hyvin. Vaatehuoneen puolelle voi sitten vielä levittäytyä.

Materiaaleja ei ole vielä lyöty lukkoon, niihin palaan myöhemmin. Värimaailman kanssa en ole vielä oikein päässyt eteenpäin. Samankaltaisessa paletissa toki pysytään; valkoinen, harmaa, vaalea puu, musta, mutta kaappien tai seinien väri on vielä päättämättä. Melko samaa ajatonta linjaa tulemme kuitenkin noudattamaan myös tässä huoneessa.

                                                                                   kuvat: pinterest

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti

Kiitos kommentista!

Kotona | Hemma + BLOG DESIGN BY Labinastudio